FAQ

+ Wat is Feelgood Vuurwerk?

Feelgood Vuurwerk is dé manier om het jaar met een goed gevoel af te sluiten. Een virtuele vuurwerkshow waarmee je niet alleen jouw jaar knallend afsluit maar je óok nog eens een goed doel steunt! 

Feelgood Vuurwerk koop je hier: feelgoodvuurwerk.nl/shop. De vuurwerkpakketten veranderen je straat, huis of huiskamer in een virtueel en veilig vuurwerkspektakel. Om het vuurwerk ‘ af te steken’ en te zien heb je alleen je mobiele telefoon nodig! De opbrengst van Feelgood Vuurwerk gaat linea recta naar The Sheltersuit Foundation. That feels good!

+ Wie maken Feelgood Vuurwerk?

Het artwork en de AR-producties zijn tot stand gekomen door de inzet van een paar van de beste digital artists en creative teams die onze hoofdstad rijk is. Trots en dankbaar 👊

+ Waar gaat het geld naar toe? 

De volledige opbrengst van Feelgood Vuurwerk gaat naar The Sheltsersuit Foundation. Deze non-profitorganisatie ontwerpt en produceert water- en windbeschermende kleding voor mensen die noodgedwongen buiten moeten slapen.

Sheltersuit biedt multifunctionele oplossingen. Zo is de Sheltersuit een wind- en waterdicht jack die je in een handomdraai omtovert tot slaapzak. Voor warmere klimaten is er de shelterbag –een tas die uitgerold kan worden tot bed.

De organisatie zet zich in voor mens en milieu. De sheltersuit en -bag worden voornamelijk gemaakt van ge-upcyclede restmaterialen uit de textielindustrie. Daarnaast creëert Sheltersuit werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Met jouw donatie help je The Sheltersuit Foundation om hun kleding te blijven maken, warmte te geven en banen te creëren. Feels good tóch?

Voor meer informatie klik hier.

+ Wanneer krijg ik mijn Feelgood Vuurwerk?

Na het doen van jouw donatie ontvang je een email van ons. Hierin wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je het virtuele vuurwerk afsteekt. Wij snappen je knaldrang, maar ons virtueel vuurwerk kun je pas afsteken vanaf 31 december vanaf 10.00u. Je hebt hier alleen een telefoon voor nodig!

+ Hoe kan ik helpen?

Uiteraard door een Feelgood Vuurwerk-pakket aan te schaffen. Daarnaast help je ons enorm als je zoveel mogelijk mensen over deze actie vertelt!

Stuur deze website door naar iedereen die je kent en deel je aankoop op sociale media. Extra leuk maken? Word vuurwerkverkoper.

+ Voor wie is het bedoeld?

Feelgood Vuurwerk is dé nieuwe oudejaarstraditie voor iedereen!

+ Wie krijgen er nog meer feelgood vibes van Feelgood Vuurwerk?

Met de virtuele vuurwerkpakketten steun jij The Sheltersuit Foundation. Daarmee geef je jezelf al een heel lekker feelgood gevoel. Die vibes zijn ook nog eens aanstekelijk.

Dus even een kort lijst wie jij nog meer blij maakt met deze nieuwe vuurwerktraditie:

+ Je kat. Toch fijn dat die de 31e niet bibberend onder de bank kruipt 😻

+ Je buren. Die duizendklapper steek je nu na 4 uur af met oortjes in. (En jouw buren knallen jou je bed ook niet uit) 💤

+ De wereld. Dit is ’s werelds groenste vuurwerk. 💚 Helemaal uitstootvrij, heel de aarde blij.

+ Wat moet ik weten over de pop-up shop?

Boem! De winkels moesten dicht. Daarom kan de geplande pop-up store niet open. Gelukkig mag je nog steeds window-shoppen.

Kom in beweging, wandel langs onze scan-store op de Prinsengracht 234 in Amsterdam en doneer voor de mensen zonder thuis. Je koopt Feelgood Vuurwerk van bekende en minder bekende vuurwerkverkopers via de etalage van onze gezellige winkel. Wie je daar treft is een verrassing ;).

Liever niet de stad in? Koop dan je Feelgood Vuurwerk via onze site.

+ Wat is de NFT-veiling en wanneer is die?

Op 31 december vanaf 10 uur vindt ‘s werelds eerste NFT vuurwerk veiling plaats. Naast onze vuurwerkpakketten die voor iedereen zijn, kun je namelijk ook unieke vuurwerk NFT’s kopen. Wil jij de enige persoon zijn in bezit van exclusief digitaal vuurwerk? Bied dan mee!

+ Wat is een NFT?

NFT staat voor non-fungible token. Het is iets wat je digitaal kunt verzamelen. Dat kan muziek zijn, een filmpje, kunst, of in dit geval vuurwerk. Een NFT wordt op een Blockchain gezet. Een Blockchain kun je zien als een digitale kast. Hierin staat het bestand en alles wat er met het bestand gebeurt; een soort digitaal paspoort. Het bestand en het paspoort vormen samen een uniek online item; een NFT. De NFT’s die wij verkopen zijn digitaal vuurwerk. Je kunt jouw NFT aan iedereen laten zien, maar jij bent de enige persoon die het bezit.